суббота, 9 февраля 2013 г.

хабарництво серед суддів

Так за принципом "Рука руку ми" упродовж 4 мсяцв вдбувалося правосуддя для родини Зваричв. ¶ лише 08.10.08 апеляцйний суд Херсонсько област вдновив

Якби винний, який вчинив замах на вбивство деклькох осб, був пересчним громадянином, його б того ж дня було затримано  заарештовано. А так статус судд стоть на сторож злочинних нтересв Крюковського, дозволяючи йому ухилятися вд слдства. Бльше того, саме цей статус допомг судд Крюковському добитися в суд скасування постанови про порушення щодо нього кримнально справи. Незважаючи на наявнсть беззаперечних доказв вчинення Крюковським особливо тяжкого злочину, нший суддя, що розглядав його скаргу, проявив корпоративну етику  скасував постанову про порушення кримнально справи.

За зброю, яку застосував Крюковський, тягнеться кримнальний слд ще з 1994 року, коли за  допомогою було вчинено напад у мст Каховц. Тому поста доречне питання: де, а головне, яким чином суддя здобув соб це знаряддя злочину?

Так, 22.05.08 псля 22 години суддя Каховського мськрайонного суду Крюковський О. А., вживши алкогольн напо, пд час з'ясовування стосункв з своми родичами не знайшов ншого аргументу власно правоти, крм автомата Калашникова, вистрливши з нього 14 куль у членв родини Зваричв. Унаслдок цього жнц та неповнолтнй дитин заподяно тлесн ушкодження.

¶ дйсно, практика свдчить про успшне ухилення ряду суддв вд кримнально вдповдальност саме за допомогою свого "недоторканного" статусу.

Втм, з плином часу все бльше нечистих на руку представникв судово глки влади, тлумачачи недоторканнсть як "мунтет" вд передбачено законом вдповдальност за злочини, починають вважати  саме привлем, недоступним пересчному громадянинов.

Надливши суддв недоторканнстю, законодавець прагнув захистити х вд зовншнього впливу з метою створення умов для належного  сумлнного виконання ними правозахисних функцй.

Конституцйний суд Украни тлумачить недоторканнсть суддв як один з елементв хнього статусу. Вона не  особистим привлем, а ма публчно-правове призначення, яке поляга в забезпеченн здйснення правосуддя неупередженим, безстороннм  справедливим судом.

Статтею 126 Конституц Украни гарантовано незалежнсть  недоторканнсть суддв.

Звернутись до Вас як до Глави держави та Голови Ради нацонально безпеки  оборони Украни мене змусила негативна тенденця поширення в лавах представникв судово глки влади нашо держави корупцйних проявв, обумовлена нездатнстю чинного законодавства ефективно м протидяти в силу особливого статусу корупцонерв.

Вельмишановний Вкторе Андрйовичу!

Президенту Украни

Вопрос проведения судебной реформы не просто назрел, а перезрел. Последние события, связанные с оспариванием указа Президента о роспуске парламента, наглядно продемонстрировали кризис судов. Несколько неожиданно вопрос о проведении реформы судебной системы был инициирован, как говорится, снизу. Один из заместителей Генерального прокурора написал столь яркое обращение к главе государства, что мы публикуем его на языке оригинала, сохраняя стиль.

Открытое письмо Президенту Украины

 / Центр суддвських студй 

М¶ЖНАРОДНИЙ ФОНД

   : : : : : :      

Центр суддвських студй   : : : : : :  Дайджест

Комментариев нет:

Отправить комментарий